LA Children's Film Festival  Workshop with Lidi Toepoel

Film workshop + International Children's Film Festival


Op zaterdag 2 april hebben Nederlandse filmmaker Lidi Toepoel en Dennis de Bakker een bezoek gebracht aan onze school waar ze twee prachtige workshops hebben gegeven over "Vloggen" (korte filmpjes maken). Het was een groot succes en de leerlingen hebben prachtige filmpjes gemaakt. 

Hier is het filmpje van groep 8: https://youtu.be/2NgJ7X89pnU.


Lidi Toepoel is een Nederlandse filmmaker, die met haar nieuwe film "Zoentjesdief" de top 3 haalde van de competitie "Beste Nederlandse Korte Film"van het kinderfilmfestival Cinekid in Amsterdam. De film haalde de top van internationale kinder filmfestivals in oa Japan, Italië, China, Duitsland, Rusland, India, Frankrijk en de Verenigde Staten (oa het Oscar qualifying Chicago International Children's Film Festival). Lidi’s ervaring met haar eigen dementerende oma inspireerde Zoentjesdief (Stolen kisses). Het is vanuit het oogpunt van een kind, die leert omgaan met haar oma die steeds vergeetachtiger wordt. Hier een leuk kort interview met Lidi over de film: https://www.youtube.com/watch?v=f9GcP73DZDg

Na de workshop was het tijd voor een gezellige potluck waarna we samen naar het Los Angeles International Children's Film Festival zijn gegaan voor de korte film Zoentjesdief en Q&A van Lidi Toepoel in het Anaheim Convention Center.  Het film festival was onderdeel van WonderCon.  


Wat een geslaagde dag. Hopelijk komen Lidi en Dennis nog een keer langs in de toekomst!